До дни обявяват обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждането на хеликоптерна площадка на територията на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора

"През вчерашния ден дойде потвърждаване от Министерство на транспорта и съобщенията на проектната документация по техническия проект. Предполагам до края на другата седмица ще обявим обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждане на хеликоптерната площадкта и се надявам до края на юни да сме приключили", посочи проф. Йовчев.

 16.04.2024 12:38
До дни обявяват обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждането на хеликоптерна площадка на територията на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора

До дни ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждането на хеликоптерна площадка на територията на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, съобщи пред репортер на stz24.com изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев.

"През вчерашния ден дойде потвърждаване от Министерство на транспорта и съобщенията на проектната документация по техническия проект. Предполагам до края на другата седмица ще обявим обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждане на хеликоптерната площадкта и се надявам до края на юни да сме приключили", посочи проф. Йовчев.

Започна разчистването на терена, на който ще бъде изградена хеликоптерна площадка в двора на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" 

Той припомни, че има осигурени средства от Министерство на здравеопазването още в края на миналата година. Те са в размер на 120  000 лева и са напълно достатъчни за изграждането на съоръжението.

На 12 октомври м.г. стартираха дейностите по разчистване на терена от дървета и растителност на мястото, на което ще бъде изградена площадката - на север от Клиниката по инфекциозни болести с площ от 1000 кв. м.

По-рано, на заседание на ОбС през март м. г. общинските съветници дадоха с пълно единодушие съгласие за учредяване безвъзмездно право на ползване върху имота - частна общинска собственост на УМБАЛ „Проф д-р. Стоян Киркович“.

По време на заседанието беше прието срокът за безвъзмездно предоставяне на терена да бъде за 30 години. 

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери края | Стара Загора | поръчка | обществена | изграждането | До дни обявяват | избор на изпълнител | изграждане на хеликоптерна площадка | на територията на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори