Душо Гавазов: Жителите на Мъглиж имат основания за протести

Безкомпромисни от общината в Мъглиж са и за съдбата на банския комплекс в село Ягода

 26.11.2018 15:35
Душо Гавазов: Жителите на Мъглиж имат основания за протести

Две са причините, поради които жителите на Мъглиж имат основание да излязат и да протестират. Това каза зам.-кметът на общината Душо Гавазов.

Едната е състоянието на републиканския път, който преминава през селата Ягода, Шаново, Зимница и Ветрен. Там на ден преминават между 4000 и 6000 автомобила. Пътят е част от централните улици на населените места, а състоянието му е трагично. Проблемите няма да изчезнат докато пътят не бъде ремонтиран, убеден е Душо Гавазов. Той допълни, че е одобрена частична рехабилитация от АПИ, има и готов проект за 7 300 000 лева, изготвен от Областно пътно управление.

Безкомпромисни от общината в Мъглиж са и по втория важен въпрос - съдбата на банския комплекс в село Ягода.

„Има работен проект, съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство, минал е и през експертен съвет. Оттук нататък жителите на община Мъглиж очакват своя „коледен бонус”, защото тази сграда е общинска собственост, което означава, че проектът трябва да се финансира през местния бюджет. С тези средства, с които разполагаме, е очевидно, че не можем да се справим сами и затова всички ние очакваме „бонус” чрез целева субсидия от националния бюджет. Искрено се надявам, че ангажиментът на държавата към нашата община ще бъде спазен”, коментира Гавазов.

Проектът за цялостен ремонт на банята в Ягода е за 2 080 000 лева.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Мъглиж | протести | проекти | Душо Гавазов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори