Дългоочакван ремонт: Започва рехабилитацията на пътя Стара Загора-Раднево

Срокът за изпълнение е 15 месеца

 03.10.2017 13:56
Дългоочакван ремонт: Започва рехабилитацията на пътя Стара Загора-Раднево

С водосвет и символична първа копка бе даден старт на рехабилитацията на пътя Стара Загора-Раднево.

Отсечката е 30 км от път ІІ-57 и свързва областния град с Раднево. Проектът е на стойност 20 млн. лв. и ще се реализира със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“. Срокът за изпълнение е 15 месеца, като няма да се ползват обходни маршрути, а ще се спира движението в лентите, където се работи.

Областният управител Гергана Микова подчерта важността на участъка от пътя и необходимостта от бързото и срочно приключване на ремонтните дейности. На събитието присъстваха заместник-кметовете Йордан Николов и Янчо Калоянов, народният представител Радостин Танев, зам.областният управител Димитър Драчев, изпълнителният директор на „Мини Марица Изток“ ЕАД, кметът на Раднево д-р Теньо Тенев и др.

Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 1а е ДЗЗД „Пътно поддържане – 2000“, в което участват: „Пътно поддържане – Сливен“ ЕООД и „ИСА 2000“ ЕООД. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „ММЛ – ТК“, в което участват: „Мотт Макдоналд Лимитед“, Великобритания, „Трансконсулт-БГ“ ООД. Авторският надзор е на „Рутекс“ ООД.

До седмица предстои старт на ремонта на още 8,6 км от пътя на територията на област Сливен, съобщи инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той ще бъде на стойност около 9 млн.лв. По този начин общо 39 км. от републиканската  пътна мрежа ще бъдат изцяло ремонтирани, обясни още инж. Глосов.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | път | Раднево

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори