Д-р Павлина Крумова е номинирана за „Добрият Самарянин“

Номинацията е от Мисис България 2016 Европа Ива Гургуриева

 07.11.2018 09:23
Д-р Павлина Крумова е номинирана за „Добрият Самарянин“

Пета номинация за Годишните награди „Добрият Самарянин“ 2018 г. Тя е за д-р Павлина Крумова от Стара Загора, която се бори за всеки детски живот. Номинацията е изпратена от Ива Гургуриева, която съкровено споделя:  „Благодаря на съдбата, че имах щастието и привилегията да се докосна до тази изключителна жена! Само мъдър човек може да открие в себе си силата за себеотдаване и посвещаване на другите!”. Номинацията е от Мисис България 2016 Европа Ива Гургуриева.

Д-р Крумова е от онези лекари, за които професията е призвание.

“Познавам доктор Крумова от пет години, когато се наложи диспансеризиране на моя син. При нея са диспансеризирани деца със сърдечно-съдови проблеми. При едно от посещенията ни тя спомена за тревогите си относно момченце на 9 години, което е в крайно тежко здравословно състояние и се нуждае от бъбречна трансплантация. По-късно разбрах, че тя води борба заедно със семейството на детето с бюрокрацията на институциите и Фонда за лечение на деца в чужбина. Усетих нейната загриженост като майка. Осем години тя се бори и опитва да стабилизира състоянието на детето. Заговорих я, помолих я да ми разкаже за случая и попитах мога ли да помогна, видях тревогата в очите й. В последствие така се получи, че успях да се включа в каузата да спасим Байрям. Благодарение на положените усилия, с помощта на медиите и много добри хора, чудото за детето се случи. Байрям е жив и здрав, и вече е на 11 години. През септември тази година ми се обадиха хора, които искаха да помогнат финансово на болно дете. Разговарях с доктор Крумова и тя каза, че в момента най-голяма нужда от помощ има Фани, момиче на 17 години. Започнахме нова кампания, която се надявам с помощта на добри хора да доведем до успех”, споделя Ива.

“Добрият Самарянин - добротворството създава общности” е мотото, което през 2018 година ни напомня, че “Добрият Самарянин” не е само конкурс или добра традиция, в която разказваме или четем за добри дела, или където показваме благодарност към всеки отделен човек или група от хора, направили нещо значимо, помагайки на някой друг в труден момент. “Добрият Самарянин” е инициатива, чрез която добротворството свързва поколения, изгражда общности и вдъхновява бъдещето.

От 8 ноември започва гласуването за „Отличието на общността“ на www.samaritans.bg/dnes. То ще продължи до 28 ноември.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери номинация | Д-р Павлина Крумова | „Добрият Самарянин“

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Веселина Петкова 07.11.2018 23:34

Д-р Павлина Крумова от Ст.Загора е първо мн.искрен човек и всеотдаен професионалист !Заслужава званието и много повече,тя е безценна за всички,лекува ни наред,деца,мами,баби,приятелите ни и т.н.Бог да ни я пази!


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори