Еднократно: Можем да коригираме годишните си данъчни декларации

Срокът е 30 септември

 26.09.2017 14:11
Еднократно: Можем да коригираме годишните си данъчни декларации

От началото на годината гражданите и фирмите имат още една възможност - сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната им данъчна декларация. Еднократно, коригиращата декларация се подава до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната 2016 година. Възможността не важи за онези граждани, които са пропуснали законовия срок - 2-ри май 2017г. за деклариране на доходите си, както и за фирмите, чийто срок за деклариране на данък печалба изтече на 31 март. На всички некоректни физически и юридически лица са съставени актове за нарушение.

В офис НАП Стара Загора през тази година са подадени 24 259 декларации за доходите на физически лица  (по чл.50). Корпоративните декларации  (по чл. 92 от ЗКПО) са 18 856, като 68% от тях са изпратени по интернет.

Повече информация може да бъде получена от информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700, на цената на градски разговор.

снимка: Новините

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Стаж stz24.com


Маркери Стара Загора | фирми | граждани | данъчни декларации | корекции

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори