Живко Тодоров: Няма да затваряме улици в центъра на града

Четиримата архитекти са на мнение, че прекъсването на автомобилното движение по бул. „Руски“ и ул. „Цар Иван Шишман“ в зоната на разработката и разширяването й в северна посока до ул. „Св. княз Борис“ качествено ще разшири и подобри функционирането на зоната

 10.10.2017 11:52
Живко Тодоров: Няма да затваряме улици в центъра на града

Няма да се затварят улици в централната градска част. Ремонтът ще се прави както е заложен по проект, каза за stz24 кметът Живко Тодоров.

В Youtube е качен видеоклип, представящ цялостната концепция за подобряване на градската среда в централната част на Стара Загора от ул. „Хаджи Димитър Асенов“ до бул. „Патриарх Евтимий“ с автори архитектите Велимир Георгиев, Александър Бакърджиев, Пламена Аврамова и Христо Пелтеков.

Във видеото са представени схеми за гъстотата на обществените функции, зелената система, автомобилния трафик и човекопотока. Основните принципи, залегнали в проекта, са описани като единност, устойчивост, функционалност, човешки мащаб, естетичност, комуникация, съобразяване с градския ритъм и условия за социални събития.

Успоредно с това се предлага „едно ново предизвикателство както към общинските власти, така и към общественото мнение на гражданството“. Четиримата архитекти са на мнение, че прекъсването на автомобилното движение по бул. „Руски“ и ул. „Цар Иван Шишман“ в зоната на разработката и разширяването й в северна посока до ул. „Св. княз Борис“ качествено ще разшири и подобри функционирането на зоната, без това да накърни чувствително автомобилното придвижване север-юг в града.

„Наясно сме с факта, че това ще доведе до оживена полемика, но се надяваме, че вглеждайки се в сполучливите подобни решения както по света, така и у нас, градът ни ще обърне гръб на култа към автомобилната разходка в центъра и ще предпочете една приветлива, красива и здравословна градска среда, за която ще ни благодарят и нашите деца”, признават авторите на проекта.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери център | Стара Загора | проект

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори