Жители на Розово на протест

Хората са притеснени от действията на фирмата, която почиства коритото на р. Тунджа в този участък

 05.02.2019 09:32
Жители на Розово на протест

Жители на казанлъшкото село Розово излязоха на протест тази сутрин. Хората са притеснени от действията на фирмата, която почиства коритото на р. Тунджа в този участък.

Дружеството работи на мястото от няколко години по проект за почистване на речното корито и осигуряване на проводимост на реката. Според хората обаче, фирмата превишава зададените й по проекта задължения и извлича големи количества инертен материал от речните легла. Розовци смятат, че това нарушава екологичното равновесие в района, смъква нивото на подпочвените води и създава предпоставки за срутване на основите на моста, който свързва няколко села с Казанлък.

мост Розово

Тази сутрин областният управител Гергана Микова се срещна с протестиращите. Комисия от администрацията е посетила мястото и е сигнализирала  „Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“- Пловдив. Тя е компетентният орган, който трябва да се произнесе по спазването на проекта от страна на фирмата. 

Розово протест

Очаква се днес експерти от Дирекцията да посетят района и на място да установят има ли нарушения при изпълнението на дейностите по почистване на речното корито.   

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери общество

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори