Жители на опожарения блок в Стара Загора благодарят за оказаното съдействие и човешко отношение

„Искаме да изразим безкрайната си благодарност за подкрепата и искрената загриженост“, сподели пред stz24.com Стефан Евтимов, който е един от потърпевшите от огнената стихия и който разпространи от името на всички свои съседи пост във Фейсбук.

 28.11.2023 14:22
Жители на опожарения блок в Стара Загора благодарят за оказаното съдействие и човешко отношение

Семействата от блока на ул. „Хан Аспарух“ № 3, в който възникна пожар преди дни благодарят чрез социалните мрежи на Община Стара Загора.

В Стара Загора пожар остави семейства без дом

„Искаме да изразим безкрайната си благодарност за подкрепата и искрената загриженост“, сподели пред stz24.com Стефан Евтимов, който е един от потърпевшите от огнената стихия и който разпространи от името на всички свои съседи пост във Фейсбук.

„След шокиращия пожар, който ни връхлетя събота сутринта, г-н Делян Иванов – Секретар на Община Стара Загора и г-жа Павлина Делчева – зам.-кмет, дойдоха на място и се заеха с организиране на спасителни мерки за живущите в 24-те засегнати апартамента“, пише в поста.

Жителите благодарят за организираната от кмета Живко Тодоров среща, в която участваха заместниците му Надежда Чакърова и Павлина Делчева, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, председателят на ОбС Ивета Лазарова, председателят на постоянната комисия по социални дейности в ОбС Валентина Бонева, инж. Ангел Стоманярски, главен експерт и Галина Ганева от Дирекция „Социално подпомагане“.

„На срещата живущите от блока получиха конкретен план и действия за възстановяването на унищожения покрив от страна на Общината. За нас е безценно, че не останахте безучастни! Вашата помощ ни дава сили да се справим с всички несгоди. Признателни сме Ви, че сте съпричастни с нашата трагедия и ангажираността за ремонтирането на погълнатия от пламъци покрив на нашите домове. Безкрайни благодарности за подкрепата, емпатията и искрената загриженост! Трогнати сме от човечното Ви отношение!", пише Евтимов. 

Община Стара Загора ще подпомогне семействата, пострадали от пожара в жилищен блок на ул. „Хан Аспарух“

На срещата в зала 2 на Община Стара Загора вчера стана ясно, че ще се извърши проверка на състоянието на сградата, ще се обследва и конструктивната цялост на покривното пространство и таваните. Общинската администрация ще съдейства за охраната на блока, както и при почистването на отломките и изгорелите вещи от таванските помещения. Ще бъдат взети мерки и за изграждане на временно покривно пространство, за да се ограничат още щети от неблагоприятни метеорологични условия. Осигурен е временен подслон за най-нуждаещите се. 

„Важно е да помогнем в тази ситуация на хората. Целта е бързо да бъдат описани щетите, за да получим и своевременно одобрение от държавната комисия за подпомагане на пострадали от бедствия и аварии, за да се получи необходимото обезщетение. Ние ще подготвим документите, както и ще съдействаме в целия процес.  Още утре сутринта ще се извърши проверка на състоянието на сградата, за да бъде задействана процедурата“, каза кметът Живко Тодоров. 

Сигналът, че гори покрив на жилищен блок в Стара Загора бе получен на 25 ноември в 03.05 часа в Първо Районно управление. Установено е, че вследствие на огъня са унищожени около 650 кв.м покривна конструкция и 24 тавански помещения с домашно имущество в тях. По първоначални данни причина за възникналия пожар е повреден комин. Щетите са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

Снимка: Община Стара Загора и ФБ


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Община | жители | благодарят | опожарения блок | съдействие и човешко отношение

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори