Заедно в час и РУО с форум за привличане и задържане на ученици

Събитието ще се проведе на 27 март в ОУ "Георги Райчев", а на следващия ден в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" ще се състои информационна среща за програмата на "Заедно в час"

 26.03.2019 08:46
Заедно в час и РУО с форум за привличане и задържане на ученици

Как успешно да привлечем и задържим учениците от област Стара Загора в училище и какви добри практики има вече в тази посока. Това е темата на форум, организиран от РУО Стара Загора и участници и възпитаници на програмата на “Заедно в час”. Той ще се проведе на 27 март от 13:00 часа в ОУ “Георги Райчев” в Стара Загора. Събитието ще бъде открито от началника на РУО Стара Загора Татяна Димитрова.

“Заедно в час” е организация, която търси, подбира, обучава и подкрепя хора от различни професионални сфери, които искат да работят като учители за период от най-малко две години и да станат дългосрочни поддръжници на каузата за качествено образование в България. Учителите от програмата на “Заедно в час” работят в различни региони, сред които и Стара Загора.

Целта на форума е да даде пространство за обмен на работещи практики между директори, учители, държавни и общински институции, бизнес и НПО сектор, и по този начин да работи за това още повече деца да посещават редовно училище и да учат с интерес. 86 училища споделиха такива практики в предварително проучване, а 15 от тях ще водят работилници и кръгли маси за участниците във форума.

На 28 март от 18:30 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески", "Заедно в час" организира информационна среща, на която ще представи програмата си за професионално и лидерско развитие.

Част от въпросите, които ще бъдат обсъдени на срещата, са какво означава да работиш за значима кауза като образованието, как преподаването на ученици развива личностните умения на учителя и какви възможности предлага програмата на фондация “Заедно в час”.

До 15 април "Заедно в час" набира кандидати за деветия випуск участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които ще преминат интензивно обучение, а от 15 септември ще започнат да работят като учители.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | заедно | учители | март | работят | практики | програмата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори