Запалване при разбъркване на смес за димни гранати е причината за инцидента

Вътрешна дежурна комисия от завода разследва причината за инцидента

 14.03.2018 15:13
Запалване при разбъркване на смес за димни гранати е причината за инцидента

Възникнало запалване при разбъркване на смес за димни гранати в бронирана кабина е вероятната причина за инцидента в завод 3 на „Арсенал“. Неспазване на технологичната дисциплина и на инструкциите за безопасност най-вероятно са довели до смъртта на мъжа, който е бил в непосредствена близост. Тежко пострадалият му колега е откаран в старозагорската болница, съобщават от Областна администрация Стара Загора.

Вътрешна дежурна комисия от завода разследва причината за инцидента. На мястото са представители на полицията и на РД ПБЗН. Извършва се замерване чистотата на въздуха. Данните сочат, че няма опасност за работниците от завода.

Областният управител Гергана Микова посети казнлъшкия вонен завод във връзка със станалата тази сутрин тежка производствена авария, при която 26-годишен мъж  загина, а друг – на 46 години, получи тежки обгаряния. Микова разговаря с изпълнителния директор на дружеството Николай Ибушев.

КНСБ ще помогне на семейството на загиналия работник с еднократна помощ от 1000 лв., а детето на мъжа ще взима ежемесечна стипендия до завършване на средното си образование. Ще бъде подпомогнато и семейството на другия мъж, който е пострадал при инцидента.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери инцидент | причина | Арсенал | загинал

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори