За строителство в парк, предупреждават от "Запазете Бедечка"

Става въпрос за парк „Бранителите на Стара Загора“

 09.04.2019 11:37
За строителство в парк, предупреждават от "Запазете Бедечка"

Започва строителство в парк „Бранителите на Стара Загора“, алармират от „Запазете Бедечка“. Според тях схемата много прилича на тази, която бе спряна в "Бедечка" и застрашава около 40 декара. По общия устройствен план обаче застрашени се оказват още близо 100 декара от парка, твърдят активистите.

„Отново става дума за имоти, които са странно възстановени в паркова територия. Но вместо да бъдат евтино отчуждени в годините, както определя законът, общината ги мести в периферията на парка и се разрешава строителство. С просто око обаче се вижда, че застрашени са богато озеленени райони и става дума за важни подстъпи към парка. Междувременно, една от алеите в парка вече е кръстена улица - "Даскал Петър Иванов" и именно по нея в следващите години се очаква стротителство - според приетия преди години общ устройствен план. Макар да са умишлено занемарени и да има и няколко полулегални постройки, тези места са в рамките на парка и са залесявани с декоративна растителност като кипариси и т.н.“, твърдят от Сдружението.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери парк | парка | строителство | Бедечка

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Иван Иванов 10.04.2019 14:34

Каква Бедечка , каква растителност ? Всичко ще се застрои.Не виждате ли какво стана на брега на морето.Тия са алчни и ненаситни.


#2 Виолета 14.04.2019 19:02

Те Бедечките спряха единия парк, че сега и другия. Бедечка се застроява и на никой не му пука. Сега се зададоха избори и тия кресливи и нищо не предлагащи лели алармирали. Ний часовници си имаме няма кой да се протипостави наистина и всяко решение е предпоследно.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори