Казанлък: Ремонтират улиците в ж.к."Изток"

В понеделник ще започнат дейностите по реконструкцията улиците „Верия“ и „Сент Ерблен“

 04.08.2017 12:23
Казанлък: Ремонтират улиците в ж.к."Изток"

В понеделник ще започнат дейностите по реконструкцията улиците „Верия“ и „Сент Ерблен“. След тях ще се направят улиците „Капитан Петко Войвода“ и „Кремона“. Община Казанлък моли гражданите своевременно да преместят автомобилите си от пътното платно. Реконструкцията включва подмяна на съществуващите тротоари и изграждане на нови, подмяна на уличното осветление, полагане на нова асфалтова настилка и озеленяване.

Изграждането на водопровода в ж.к.“Изток“ е на финала – основните трасета са прекарани, извършва се свързване на новоизградения водопровод към съществуващия и изключване на старите трасета.

Другата седмица започва и подготовка на терена, върху който ще бъдат изграждани двете нови междублокови пространства с премахване на стоманобетонови основи под гаражите. Строителната площадка за строително-монтажните дейности по двете зони за отдих ще бъде открита на 14 август.

Проектът, осигурен от Община Казанлък с безвъзмездна финансова помощ на стойност 5 655 048,59 лв., с ДДС, предназначени изцяло за ж.к.“Изток“ от Европейския фонд за регионално развитие - в размер на 4 806 791.31 лв. и 848 257,28 лв. - национално финансиране предвижда реконструкция и рехабилитация на четири улици, прилежащите им тротоари и осветление - ул.„Капитан Петко Войвода“, ул. „Сент Ерблен“, ул. „Верия“, ул.„Кремона“ и възстановяване на две междублокови пространства, с обособени зелени площи и места за отдих, детски и спортни площадки.

От Община Казанлък призовават жителите в ж.к.“Изток“ да проявят търпение и разбиране към предстоящите строителни дейности.

снимка: община Казанлък

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Казанлък | Община | улиците | изток | Сент | Верия | Ерблен

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори