Кандидати:Трима се борят за омбудсман на Стара Загора

Тримата получиха най-много точки от Комисията

 09.08.2017 13:44
Кандидати:Трима се борят за омбудсман на Стара Загора

Надежда Чакърова, Диана Искрева – Идиго и Недка Дончева са трите кандидатури за обществен посредник, които Общински съвет Стара Загора ще гласува на сесията през месец септември. Тримата получиха най-много точки от Комисията, като Надежда Чакърова е класирана на първо място.

На интервютата днес присъства и общественият посредник Павлина Делчева. За медията ни тя коментира, че омбудсманът трябва да бъде балансирана и обективна личност, с желание да се учи непрекъснато, тъй като няма образование за тази позиция.

Общественият посредник се избира за срок от 4 години, като не се допуска действието му за повече от два последователни мандата. Той няма право да членува в политически партии, да е търговец или да участва в ръководството на търговски дружества, не може да бъде народен представител или общински съветник, както и да заема длъжност в държавния апарат и в общинската администрация. Месечното му възнаграждение е в размер на 70% от основното възнаграждение на председателя на Общинския съвет.

снимка: infoz.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери посредник

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори