Община Стара Загора и сдружение "Брат За Брата" започват кампания за набиране на средства за нуждаещи се

Ще бъдат подпомогнати хора, които изпитват затруднения заради кризата с коронавируса.

 03.04.2020 12:07
Община Стара Загора и сдружение "Брат За Брата" започват кампания за набиране на средства за нуждаещи се

"Сдружение "Брат За Брата" и Община Стара Загора си подаваме ръка. В рамките на сдружението ще се съберат пари, аз лично ще се заема с това, с познати, приятели, хора от бизнеса, също ще направя дарение в сметката на сдружението. Ще се направят съответните организации, така че да може да се осигурят необходимите продукти на хората, които имат нужда", обяви кметът Живко Тодоров по време на онлайн пресконференция. 

Телефонът, на който ще могат да се обаждат гражданите от понеделник е: 0884 062498. Сигналите ще приема представител на сдружението. Ще бъде направена комисия, в която ще участва Павлина Делчева, директор на Дирекция "Социално подпомагане". Нейната задача ще е да помага за отсяване на кандидатите, които имат нужда, за да се избегнат злоупотреби.

Ще бъдат подпомогнати хора, които изпитват затруднения заради кризата с коронавируса: ако са освободени от работа, в неплатен отпуск, при  липса на доходи вследствие на мерките срещу covid-19, семейства с малки деца.

Живеещите в квартал "Лозенец" ще могат да се обръщат към друга организация, а средствата ще бъдат по сметката на сдружението, за да има прозрачност, обясни още кметът.

Всеки ден на страницата на сдружението във Фейсбук ще се публикува информация за постъпилите суми и за какво са похарчени, заяви председателят на сдружението Антон Лазаров. "Ние сме безпартийни, работим с Общината в тази кауза, защото е по-мащабна и има нужда от по-големи суми, за да помогнем на повече хора", каза още Лазаров. 

Банкова сметка:

Клон: ПИБ - гр. Стара Загора
IBAN BG57FINV91501217430192
BIC FINVBGSF
Титуляр: БРАТ ЗА БРАТА - СТАРА ЗАГОРА
Основание за плащане: Дарение - коронавирус

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери кмет | Стара Загора | Тодоров | Живко | мерки | коронавирус

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори