Кметът на Долно Изворово е №1 за юли

Интернет вотът бе в категорията „Развита инфраструктура - благоустрояване на селищната среда, полезни придобивки за населеното място"

 03.08.2017 12:57
Кметът на Долно Изворово е №1 за юли

Кметът на Долно Изворово Ферид Бекиров спечели в класацията на Община Казанлък за населени места през месец юли. Интернет вотът бе в категорията „Развита инфраструктура - благоустрояване на селищната среда, полезни придобивки за населеното място.“

Ферид Бекиров е известен като рекордьор за най-дълго управляващ кмет в цялата община. На кметския пост застава през 1995г., когато селото е на воден режим. До сега, когато е избран за шести път от своите съселяни, Бекиров е изградил 100% нова канализация, 40% смесена водопреносна мрежа, 4 нови водохващания, като всички улици, с подменени тръби са асфалтирани. В селото се радват на 3 чешми и 2 детски площадки.

В Долно Изворово живеят близо 800 жители. Най-възрастният от тях е на 95 г. Бекиров е единственият кмет мюсюлманин в община Казанлък. По време на втория си мандат изгражда минаре към селската джамия, а преди четири години успява да открие за православните жители християнския храм „Свети Георги Победоносец“. И двата молитвени дома са построени само с доброволен труд и дарения.

През всичките 22 години като кмет Ферид Бекиров се кълне да служи еднакво и на мюсюлманите, и на християните в Долно Изворово, които го преизбират с рекорден брой гласове.

Вотът за кметове по населени места през месец август е в категорията „Сигурност за гражданите – добро сътрудничество с органите на реда, ниска престъпност, осигурена охрана, камери, доброволни отряди“.

Условията на класацията са публикувани на интернет страницата на Община Казанлък. Целта на кметската надпревара, организирана от Общината, е да поощри добрите практики по места, които правят живота на хората по-добър.

снимка: община Казанлък

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери места | Казанлък | кмет | категорията | Бекиров | Изворово | Долно | Ферид

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори