Край на грипната ваканция

Утре учениците са на училище

 22.01.2019 17:04
Край на грипната ваканция

Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания през периода 14.01.- 20.01.2019 г. достигна стойности 310,32 на 10 000 души население. Пик на заболелите от ОРЗ и грип се наблюдава от 16.01.2019 г. до 20.01.2019 г.

От 21 януари се наблюдава тенденция към понижаване на заболелите. Към момента няма основание за удължаване на грипната ваканция. От утре се възобновяват учебните занятия в Старозагорска област.

Грипната епидемия остава в сила.

РЗИ - Стара Загора ежедневно ще проследява заболяемостта в учебните заведения и след информация от РУО за повече от 20% отсъстващи ученици по повод ОРЗ и грип, ще предприема конкретни противоепидемични мерки.

Продължава извършването на контрол на детските и учебни заведения за спазване на сутрешния филтър, за недопускане на болни деца и персонал и лечението им в тях, както спазването на противоепидемичения режим в лечебни и здравни заведения.

С цел недопускане усложнения на случаите на грип е важно, всички лечебни заведения своевременно да започват лечение с антивирусни препарати.

Болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение.

При наличие на симптоми за грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа.

Най-добрата предпазна мярка е ограничаване контактите с болни хора, особено за тези с хронични заболявания, бременни жени и деца.

РЗИ - Стара Загора продължава ежедневно да извършва активен надзор над заболяемостта от грип и ОРЗ.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | ученици | грип | ваканция

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори