Градина в градината: Малчугани засадиха билки

Градината е продължение на дейностите по проект „Да се храним разумно“

 04.10.2017 18:53
Градина в градината: Малчугани засадиха билки

Билкова градина има Детска градина „Светлина“. В 6 големи сандъчета децатата от подготвителна група „Усмивки“ сами засадиха бял равнец, мащерка, риган, босилек, лавандула, специално донесени от преподавателите им в градината от Велинград. Градината е продължение на дейностите  по проект „Да се храним разумно“ по Национално движение „Син флаг“ и ЕС. Още от сега децата от „Усмивки“ знаят, че коледното им парти ще бъде „На билков чай с канелени сладки“, а билките ще са произведени от тях самите. След засаждането една от активните баби на дете  в детската градина прочете любопитни подробности за билките от книгата „Малкото билкарче“.

На 13 октомври във всяка група в детската градина ще се учреди „Баболандия“ - Комитет на бабите, които да са в помощ на деца и преподавателите в обучението и в забавленията. На 16 октомври пък е предвидена и първата проява на Баболандия – съвместно баби и деца ще изработват бонбони от сушени ядки и плодове.

На работна среща на всички участници от страната на 1 и 2 октомври в Бургас по проект „Да се храним разумно“, приносът на Детска градина „Светлина“ е особено високо отличен – огромен интерес е предизвикала Голямата готварска книга със здравословни рецепти на родители и произведените в градината плодове и зеленчуци.

Проект „Да се храним разумно“, който е част от Екоучилища и Национално движение „Син флаг“, финансиран от Европейския съюз програма за EYD 2015 - 2020г." /DCI-NSAED/2014/53/ „Eat responsibly! An action-oriented global learning program for EYD 2015 and beyond“/. Проектът обхваща пряко над 550 учебни заведения от 9 държави – Хърватия, Чехия, Латвия, Малта, Полша, Румъния, Словакия и Словения. ДГ 10 „Светлина“  e една от двете детски градини в Южна България, включени в проекта.

Денят на Стара Загора – 5 октомври – малчуганите и преподавателите от ДГ“Светлина“ ще отбележат с празничен поход до Аязмото, където ще посетят Зоопарка, Аула на „Багатур“ и ще съберат природни материали за заниманията си през зимата. А в събота и неделя родителите и деца от най-малките две групи ще бъдат на пикник за опознаване.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Стаж stz24.com


Маркери градина | Стара Загора | деца | билки | проект

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори