Маратон: 24-часов протест пред общината

Протестиращите поставят три искания

 14.09.2017 20:38
Маратон: 24-часов протест пред общината

Защитниците на „Бедечка” се събират за 24-часов протестен маратон за пълно запазване на парк "Бедечка". Той започва в 18: 00 часа на 18 септември.

Нетрадиционният протест ще се проведе на площада пред общината. Там ще бъдат разпънати палатки и ще започне импровизиран фестивал на игри и изкуства.

След една година панаири по казуса "Бедечка", сега и ние можем да направим панаир, заявяват организаторите от гражданската мрежа "Запазете Бедечка".

Протестиращите поставят три искания:

1. В новия общ устройствен план да няма отредени никакви нови петна за строителство - нито до вече строящите се сгради, нито за нов хипермаркет, нито в най-южната част.

2. Да не се издават нови разрешителни за строителство, а откази.

3. Да се възстанови стадион "Химик".

На сесия в края на месеца предстои Общинският съвет да приеме изменения в Общия устройствен план, с които паркът да бъде запазен. Според „Запазете Бедечка” обаче се очертава само частично запазване. В описанието на събитието във "Фейсбук" пише: "Докато четете този текст, се готви допускане на 8 нови кооперации до Стария чинар, изграждането на нови хипермаркети и прекъсване на връзката със „Зеления клин", застрояване на значима част от парка и всичко това брандирано като „спасението" на Бедечка!"

Само преди месеци 85% от участвалите в местен референдум казаха "да" на запазването на парка в максимални граници. Кметът Живко Тодоров, който инициира референдума, започна решаването на въпроса. Границите на парка обаче са поставени под въпрос - въпреки, че въпросът в референдума ясно показваше кои са тези граници. Застрашена е не само южната част на парка, но и неговата по-гъсто залесена северна част - именно в нея са въпросните нови строителни петна, както и парцел на веригата "Лидъл", смятат от сдружението.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Стаж stz24.com


Маркери част | Стара Загора | нови | парка | протест | искания | нито | Бедечка

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Манол Иванчев 14.09.2017 15:55

някой от общинарите ще има ли и защо от собствениците не се иска също мнение


#2 Камен 14.09.2017 16:11

Що ви беше тоз референдум аз пак питам като суджуците си правят каквото искат. скъсахме едни 150 хил. на площада сега пак палатки.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори