Министърът на образованието: Без черно-бели учебници

Делението на децата по този начин е недопустимо

 31.08.2017 16:02
Министърът на образованието: Без черно-бели учебници

Черно-белите учебници няма да се разпространяват. Това каза в Стара Загора министърът на образованието Красимир Вълчев. Делението на децата по този начин е недопустимо. Имам уверението на издателството, че няма да има такива учебници, коментира той.

Според действащата наредба за учебниците и учебните помагала могат да се утвърждават и черно-бели, и цветни по един и същ предмет, но смисълът на този текст не е да се допуска образователна дискриминация. Тя обаче ще бъде променена, увери Вълчев.

„Никой не е очаквал, че ще се използва една такава възможност за ценова дискриминация“, каза Вълчев. Очевидно проблемът е в посланието. Става въпрос за липса на проявена чувствителност в посланията, с които се популяризира учебника на едно издателство.

Равният достъп до образование е основен. Той е проекция на принципа за равни житейски възможности, категоричен е министърът.

Той допълни, че държавата планира над 3.2 млд. лева за финансиране на образователна система.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Вълчев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Стефка 31.08.2017 17:21

Кой е този безумен идеолог на тая идиотска идея? Искам да го видя що за същество е?


#2 Петко Вацев 01.09.2017 06:53

Разбира се няма да бъде допуснато дискриминационно деление на деца Но самия факт, че подобна идея се е родила в нечия болна глава е достатъчен симптом, който да свали едно нелепо правителство, а родителя на идеята, да не можа да си намери работа и като чистач


#3 Катерина 01.09.2017 09:54

Не е лошо да има избор, особено че към черно-белия вариант има електронно издание. Че нали за това се борихме толкова години - да имаме избор, да сме различни. По-важна е темата за учителите. И не за парите, които получават или ще получават, а за качеството на работа.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори