Мостът към кв."Кольо Ганчев" е отворен за движение

 03.02.2019 10:33
Мостът към кв."Кольо Ганчев" е отворен за движение

Мостът към кв."Кольо Ганчев" е отворен за движение. Съоръжението беше официално открито тази сутрин от кмета на Стара Загора Живко Тодоров и премиера Бойко Борисов.

Бойко Борисов

"Под моста се изградиха две кръгови движения, които ще помогнат на автомобилите да се включват по-безопасно в движението. Решаваме и проблема с наводняването на бул."Славянски". Канализацията е подменена. Тротоарите осигуряват безопасността на пешеходците, ще има и велоалея. Конструкцията на моста е изцяло рехабилитирана. Остават малко довършителни дейности, но е важно движението да бъде пуснато. Всичко това се случва с европейски средства", обясни кметът Живко Тодоров.

мост

Той допълни, че бус лентите са премахнати, защото хората не са искали да има такива. Затова движението на всички автомобили ще се извършва в четирите ленти. През следващите дни ще бъде очертана и велоалеята. 

"Нашата политика винаги е била да показваме нещата, които сме направили. Призивът ми към всички политици е да си мерят думите. Ако тази конфронтация не спре, ще пречи на всеки един, спечелил избори. Хората очакват нови неща. Който иска нека да се заяжда. Но нека тези, които го правят, да покажат нещата, които те са направили", коментира премиерът Бойко Борисов.

кръгово

На откриването на моста присъстваха много граждани. Някои от тях се чудиха защо по моста няма поставени европейски знамена, тъй като съоръжението е ремонтирано с европейски средства. Други искаха да говорят лично с премиера.  

Стойността на съоръжението е 5 156 634.96 лв. с ДДС.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | общество

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Ivan 04.02.2019 06:05

да можеха u в лондон да питаха хората за бус лентите ...


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори