Награда "Стара Загора" за декана на Медицинския факултет при Тракийски университет проф. д-р Юлиан Ананиев

Престижното отличие се присъжда на проф. Ананиев „за утвърждаване авторитета на Тракийски университет, изключителен принос в научните изследвания в областта на хуманната медицина и развитието на университетското образование“.

 22.05.2024 16:00
Награда "Стара Загора" за декана на Медицинския факултет при Тракийски университет проф. д-р Юлиан Ананиев

На тържествена церемония в Културен център Стара Загора бяха обявени носителите на тазгодишните награди „Стара Загора“ и „Млада Загора“. Отличията се връчват ежегодно от Община Стара Загора в навечерието на 24 май – ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  С наградата се отличават изявени личности и колективи с високи постижения в областта на образованието, културата, науката и изкуството.

Деканът на Медицински факултет при Тракийски университет – проф. д-р Юлиан Ананиев бе удостоен с  индивидуална награда „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“. Престижното отличие се присъжда на проф. Ананиев  „за утвърждаване авторитета на Тракийски университет, изключителен принос в научните изследвания в областта на хуманната медицина и развитието на университетското образование“. Наградата връчи г-жа Надежда Чакърова, заместник-кмет „Образование и младежки дейности“ на Община Стара Загора. Специални гости на събитието бяха и заместник-ректорите на Тракийски университет – проф. Нели Грозева и доц. Емил Славов.

„Благодаря за честта и доверието от страна на Община Стара Загора! Благодаря за номинацията на цялата академична общност на Тракийски университет, на ректорското ръководство и разбира се – на ректора проф. Добри Ярков! Благодаря и на всички колеги, които във времето ме изградиха като личност и професионалист! И най-вече искам да благодаря на моето най-голямо вдъхновение – студентите от моя факултет и да им напомня в зората на този светъл празник, че те са нашето бъдеще, а всяка тяхна стъпка отеква във вечността!“ – каза проф. Ананиев при приемането на отличието.

За индивидуална награда  „Стара Загора“ 2024 в направление „Наука и образование“ бяха номинирани 13 изявени личности. Освен проф. Ананиев, носители на отличието тази година са и Динко Цвятков – директор на СУ „Иван Вазов“, Мима Петрова – главен учител по френски език в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и Димитринка Петкова – педагогически съветник в ППМГ „Гео Милев“.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Община | бяха | образование | проф | университет | тракийски | Благодаря | Ананиев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори