Над 32 000 ученици преминаха обучение по енергийна ефективност

Инициативата на EVN за обучения по енергийна ефективност в училищата отбелязва 10 години от своето създаване

 06.03.2019 14:23
Над 32 000 ученици преминаха обучение по енергийна ефективност

Над 32 000 ученици в Югоизточна България преминаха обучение по енергийна ефективност от EVN, която отбелязва своята 10-годишнина този месец - Програмата за обучение „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология” стартира през 2009 г. с ученици от 2-ри клас в 25 училища. Целта на инициативата е изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно, ефективно и безопасно използване на енергията и природните ресурси. 

През годините интересът от страна на училищата към инициативата се повиши и през учебната 2018/19 г. участват общо 57 училища с 12 000 ученици. Обхватът на програмата също беше разширен – обученията се провеждат във 2-ри, 3-ти и 4-ти клас.

Занимателните уроци „Часът на Иви и Енчо” се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. За целите на обучението EVN България разработва и безвъзмездно предоставя одобрени от Министерство на образованието и науката (МОН) материали, полезни и занимателни подаръци за учениците и класа.

В рамките на кампанията през последните години EVN организира и конкурс за изработване на макет на тема „Екологичен град“, в който потреблението на енергия и вода е ефективно, разумно и екологично. Конкурсът е насочен към децата от 4-ти клас, а победители в конкурса през последните години бяха училища от области Стара Загора, Бургас и Пловдив, които спечелиха големите награди – спортни площадки, открита класна стая, интерактивна дъска с тъчскрийн и др.

EVN България организира „енергийни уроци” в училища от всички 9 административни области, които се обслужват от компанията – Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик.

Инициативата на EVN България е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните управления по образование (РУО).

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери години | България | училища | ученици | клас | енергийна | ефективност | обучение

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори