Едно талантливо перо ще пише от небето

Отдаден на професията, неуморим в търсенето на новините, социално ангажиран с проблемите на хората, непримирим и критичен, любопитен по репортерски, с ведър характер, готов да помогне на младите в гилдията....Такъв е Христо.

 18.03.2023 22:47
Едно талантливо перо ще пише от небето

Напусна ни едно от най-талантливите пера в журналистиката. Христо Христов загуби битката с коварно заболяване, въпреки че се бореше по мъжки с вяра и надежда до последно.

Отдаден на професията, неуморим в търсенето на новините, социално ангажиран с проблемите на хората, непримирим и критичен, човечен, любопитен по репортерски, с ведър характер, готов да помогне на младите в гилдията....Такъв е Христо.

Трудно е да се пише в минало време за него. Сякаш ей сега ще изскочи забързан за поредната пресконференция, ще зададе най-много въпроси, точни и правилни, ще подреди в главата си заглавието на статията и ще я напише, докато вече има идея за друга. А телефонът му ще звъни, защото някой ще иска да му каже нещо, от което ще излезе друга новина. Така изглежда работния му ден: дописка след дописка, история след история...

Христо Христов е емблематично име не само за старозагорската, но и за националната журналистика.

Тежко е да се намерят думи за обичан колега, който е поел по вечния път. Ще пише вече от небето...Ще ни липсва много!

Поклон!

Почивай в мир, Ице!

Искрени съболезнования на семейството и близките!

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Христо | Христов | талантливо перо | пише от небето

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Юлияна 19.03.2023 02:20

Поклон! Не искам да знам как се пише това за колега.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори