На Лазаровден пъстър празник в “Аязмото” събра малки и големи

Гост на празника бе зам.-кметът на Община Стара Загора с ресор “Култура и туризъм” Милена Желева.

 27.04.2024 15:45
На Лазаровден пъстър празник в “Аязмото” събра малки и големи

На Лазаровден стотици старозагорци и гости на града се насладиха на празнична програма, съчетала спорт, култура и изкуство. Дейностите започнаха още в 9.00 часа със спортни активности, включващи йога и за големи,  и за малки, както и открити тренировки по бадминтон, волейбол и обща физическа подготовка. От Спортен клуб “Здраве и активно дълголетие” се постараха с тонизираща тренировка за “златна възраст”. Малко по-късно, музикалната програма огласи най-големия старозагорски парк и танцови и фолклорни формации, заедно с читалища, зададоха ритъм и настроение.

Детски творчески ателиета и работилници приканваха децата с разнообразни занимания - рисунка на асфалт, маски на животни, ателие по възларство, глинена работилница, “Забавна астрономия”, “Нарисувай ми...” и “Приказен цветен килим” с приказки и легенди в картините на български художници. На място бе и любимият на всички талисман на града - “Катерицата Кипи”.

Опашка от желаещи се зави пред обичаната от смелите малчугани “Въжена градина”,  предлагаща игри, демонстрации и състезание по ориентиране. От Туристически информационен център, традиционно за топлите дни,  организираха Безплатен тур “Парковете разказват своите истории”.

В Зоопарк Стара Загора желаещите имаха възможност да засадят цвете в градинката пред емблематичната статуя на двете мечета. Гостите на зооградината се запознаха и с мишелова Хари от Спасителен център за диви животни - Зелени Балкани на техния информационен щанд. От Прабългарска школа за оцеляване „БагаТур“ подариха безплатна снимка с кон на постилите ги деца.

За ожаднелите, специално на място бяха “В гората - хапване и пийване”, които предлагаха изнесен бар с разхладителни напитки.

Организатори на забавленията са Община Стара Загора, Център за подкрепа на личностно развитие – Стара Загора, Туристическо дружество „Сърнена гора“, Народно читалище „Родина 1860, Народно читалище „Настроение 2017“, Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“, Народно читалище „Христо Танев 2020“.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | читалище | Народно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори