ОбС Стара Загора проведе извънредно заседание

Предложението бе под № 1 в дневния ред на извънредната общинска сесия днес.

 19.09.2023 13:14
ОбС Стара Загора проведе извънредно заседание

Общинският съвет даде съгласие кметът на Община Стара Загора да подпише Партньорско споразумение с Тракийски университет и УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ за изпълнението на проект „Изграждане на интегриран болничен клиничен комплекс за превенция, лечение и рехабилитация на деца“, като част от Концепция за „Интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“.

Предложението бе под № 1 в дневния ред на извънредната общинска сесия днес.

Сред предвидените дейности са: изпълнение на строително-монтажни работи за изграждането на интегриран болничен комплекс на територията на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и Междуобластен комуникационен и симулационен комплекс за подготовка на кадри в областта на здравеопазването; Доставка на оборудване и обзавеждане за нуждите на интегриран болничен комплекс на територията на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ с обхват от пренатална и детска здравна грижа и Междуобластен комуникационен и симулационен комплекс за подготовка на кадри в областта на здравеопазването; Преквалификация и повишаване нивото на компетенции на персонала на интегриран болничен комплекс на територията на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ с обхват от пренатална, неонатална и детска здравна грижа; Доставка на специализиран транспорт.

Съветниците подкрепиха и предложението за кандидатстване с Концепция за интегрирани териториални инвестиции по процедура BG16FFPR003-2.001 „Концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ)“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027. Така Община Стара Загора ще може да участва в партньорство с Община Пловдив и Община Хисаря с проектно предложение по процедура BG16FFPR003-2.001 - КОНЦЕПЦИИ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ (ИТИ).

Община Стара Загора ще участва в това партньорство със следните проекти: Консервация, реставрация и социализация на куполна гробница от югозападния некропол на Августа Траяна (дн. Стара Загора); Аварийна консервация, реставрация и социализация на антични гробници от Югоизточния некропол на Августа Траяна (дн. Стара Загора) в паркова среда; Център за развлечения, атракции и археологически забележителности на Старозагорски бани.

Подаването на концепции за ИТИ е с краен срок до 27.09.2023 г.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Ден на Независимостта


Маркери Стара | Загора | Община | общински съвет | проведе извънредно заседание

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори