Обичаят "измиване на ръцете" и в Ниамед

43 бебета в болницата от началото на годината

 21.01.2019 13:14
Обичаят "измиване на ръцете" и в Ниамед

От началото на годината в болница „Ниамед” Стара Загора са се родили 43 бебета, от които една двойка близнаци, съобщи д-р Николай Христов, началник на акушеро-гинекологичното отделение.

„Даването на живот и съпричастието в това велико чудо на Вселената е най-вълнуващата, най-удовлетворяващата, най-благодарната част от работата ни. Призванието на всеки лекар, запечатано от Хипократовата клетва, е да помага винаги, безусловно и всеотдайно на хората. А помощта, която ние даваме, се увенчава с най-голямото богатство: раждането на нашето бъдеще. Ние разбираме тази голяма отговорност“, е мотото на работещите в здравното заведение.

По традиция на Бабинден бе изпълнени и обичаят „измиване на ръцете“ на лекари и акушерки.

Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са „бабували“ на родилките. От 1951 година се чества като Ден на родилната помощ.

Народният представител Георги Гьоков, заместник-председателят на местния парламент Даниела Лекина, млади социалисти, представители на Клуба на жените-социалистки и активисти на БСП посетиха АГ-клиника към УМБАЛ „проф. д-р Стоян Киркович".  За пета поредна година младите социалисти и общинските съветници на левицата в Стара Загора подготвят изненади за екипа на АГ-клиниката в знак на признателност към благородната и отговорна професия на работещите в родилно отделение.

По традиция бе изпълнен и ритуалът по измиване на ръцете на доц. д-р Николай Лазаров, началник на Клиниката по акушерство и гинекология, който разчупвайки осветената пита пожела: „От колкото житни зърна е направена тази питка, толкова деца да се родят в клиниката през новата 2019 година!!!".

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | Обичай | измиване на ръцете | Ниамед

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори