Оборудват сиренната система с нови електронни устройства

На 1 април от 13:00 ч. ще бъде проведена тренировка за проверка на функционалността на Локалната система за оповестяване

 25.03.2019 20:01
Оборудват сиренната система с нови електронни устройства

Започва изпълнението на проект за подмяна на старите електромеханични акустични устройства за ранно предупреждение и оповестяване, които са общо 26 на територията на Стара Загора. Те са разположени на общински, държавни и жилищни сгради. Сиренната система ще бъде оборудвана с нови 40 електронни устройства, които ще заменят старите в периода от 25 март до 22 май.

Проектът е финансиран от Фонд „Вътрешна сигурност“, а новата сиренна система ще бъде интегрирана към Националната система за ранно предупреждение и оповестяване. При изграждането на крайните акустични устройства ще се проведе тест, свързан с излъчване на звуков сигнал и речева информация, който не следва да безпокои хората от града.

На 1 април от 13:00 ч. ще бъде проведена тренировка за проверка на функционалността на Локалната система за оповестяване на „Лукойл България“ ЕООД и „ЕКО България“ ЕАД депо Стара Загора, за тестване на интеграцията към Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО) на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност.

Предстоящите тестове включват излъчване на акустични сигнали и гласови съобщения от сиренната система. Хората трябва да запазят спокойствие за успешното провеждане на тренировката.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери система | оповестяване | предупреждение | устройства | ранно | акустични

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори