Обсъждат киберсигурността и фалшивите новини на форум в Стара Загора

Ще бъдат представени варианти за справяне с кибератаките

 12.04.2019 08:00
Обсъждат киберсигурността и фалшивите новини на форум в Стара Загора

Форум на тема „Киберсигурност и фалшиви новини“ ще се проведе днес от 10.00 часа в зала „П. Р. Славейков“ в Стара Загора. В рамките на събитието по темата „Цифрова икономика и цифрово общество“ ще говори еврокомисарят Мария Габриел.

По време на форума, проф. д-р Живка Овчарова, директор на Изследователския институт по информатика на Технологичен Институт Карлсруе ще представи виртуалната реалност в реалния свят и ще обобщи перспективите за развитие на високотехнологичния сектор в региона.

За фалшивите новини и влиянието на социалните мрежи ще разкажат журналистът Кирил Вълчев, който е част от Дарик Радио, и Бисера Занкова, председател на Фондация "Медии 21".

Форумът ще събере в Стара Загора представители на различни институции и организации. Ще бъдат представени варианти за справяне с кибератаките, както и нормативни актове, които спомагат сигурността ни.

Партньори на Община Стара Загора са представители на бизнеса и неправителствения сектор.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | новини

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори