Община Стара Загора в неравна битка с търговците

Глобата за нарушителите, които лепят най-разнообразни рекламни материали по уличните стълбове е 500 лева

 22.02.2019 12:52
Община Стара Загора в неравна битка с търговците

Облепянето на стълбове, огради, дървета, трафопостове и какво ли не още е забранено, като оставяме настрана, че е грозно и извън всякакви норми. За търговеца от Стара Загора обаче това не е проблем. Инициативата на всеки, който предлага услуга, продава нещо или дори иска запознанство го спира пред електрическия стълб и му дава безплатна рекламна площ.

В последните дни сигналите на горещия телефон в Общината за такива случай са много. Оттам обаче едва ли имат капацитет да преборят наглостта на старозагорския предприемач. Накъдето и да се обърнеш е пълно със стълбове с обяви. Видно е на повечето от тях, че някой прави усилия все пак да почисти. И така създава благоприятни условия да комуникира следващата обява.

След проверка по такъв сигнал е издаден констативен протокол и е стартирана процедура за съставяне на Акт за установяване на административно нарушение на мениджър на фирма за бързи кредитни услуги, с чиито реклами са облепени тролейбусни стълбове по бул. „Ген. Столетов", на изток от бул. „Руски".  Случаят не е изолиран.

Глобата за нарушителите, които лепят най-разнообразни рекламни материали по уличните стълбове е 500 лева, но те могат да бъдат наказани много трудно.

Това нарушение може да бъде санкционирано по Наредбата за обществения ред в община Стара Загора, Наредбата за рекламната и информационна дейност на територията на община Стара Загора, Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Стара Загора. В тези наредби е упоменат и размерът на глобите. Неведнъж служители на отдел "Инспекторат" на Община Стара Загора са констатирали нарушения и са налагали съответните санкции. Трудностите се създават от факта, че Акт за установяване на административно нарушение се съставя единствено в присъствието на нарушителя

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | глоба | нарушение | наредбата | стълбове

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори