Изграждат ново детско отделение по проект с участието на Община Стара Загора

"Проектът включва строеж на ново детско отделение в двора на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". Това ще доведе до значително подобряване на грижите в сферата на здравеопазването, ще бъде от сериозна помощ и за държавната болница, в която, знаете, че имаме малък процент. Считам, че можем да окажем сериозна подкрепа в подобряване състоянието на здравеопазването", допълни Тодоров.

 05.09.2023 14:34
Изграждат ново детско отделение  по проект с участието на Община Стара Загора

Старозагорските общински съветници дадоха съгласие Община Стара Загора да участва в Концепция за „Интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“ по процедура BG16FFPR003-2.001 „Концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ)“ на Програма „Развитие на регионите“ 2021 - 2027 с проект „Изграждане на интегриран болничен клиничен комплекс за превенция, лечение и рехабилитация на деца. Приемането на това предложение е изключително важно, тъй като това е един проект, който разработва Община Стара Загора, заедно с Общините Бургас, Ямбол и Сливен, подчерта кметът Живко Тодоров при обсъждане на точката. 

"Проектът включва строеж на ново детско отделение в двора на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". Това ще доведе до значително подобряване на грижите в сферата на здравеопазването, ще бъде от сериозна помощ и за държавната болница, в която, знаете, че имаме малък процент. Считам, че можем да окажем сериозна подкрепа в подобряване състоянието на здравеопазването", допълни Тодоров. 

Община Бургас ще бъде водещ партньор при подготовката, подаването и изпълнението на Концепция за „Интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“

Община Стара Загора ще участва с проект „Изграждане на интегриран болничен клиничен комплекс за превенция, лечение и рехабилитация на деца“, обхващащ дейностите: ранна диагностика на вродени социално значими заболявания по време на бременността, лечение на деца от 0 до 18-годишна възраст и своевременна рехабилитация на нуждаещите се при установени нарушения с неврологични и опорно-двигателни заболявания на подрастващите.

Партньори на община Стара Загора за реализиране на дейностите, предвидени в КИТИ на територията на град Стара Загора са УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и Тракийски университет Стара Загора.


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Община | Стара Загора | проект | включва | ново детско отделение

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори