Омбудсманите посетиха Областна администрация

Микова и нейните гости обсъдиха и качеството на българското образование, дуалното обучение и недостига на кадри за икономиката

 07.03.2019 13:23
Омбудсманите посетиха Областна администрация

Омбудсмани от цялата страна гостуваха в Областна администрация Стара Загора по покана на областния управител Гергана Микова. На срещата присъства и зам. областният управител Петя Чакърова. Обществените посредници са в Стара Загора на двудневна работна среща.

Една от темите, обсъждани на срещата, беше възможността за разширяване на мрежата от обществени посредници в страната. Старозагорска област беше посочена като добър пример в тази посока. Омбудсман има в областния град и в Казанлък. В повечето общини на Северна България обаче такава длъжност не е разкривана.

Микова и нейните гости обсъдиха и качеството на българското образование, дуалното обучение и недостига на кадри за икономиката. Областният управител запозна присъстващите с проект за професионално обучение и квалификация на лица в следучилищна възраст, по който се работи в област Стара Загора. Проектът се реализира по ОП „Добро управление“ 2014-2020 г.

Омбудсманите проявиха интерес към културно-историческите забележителности в региона и бъдещето на паметника Бузлуджа.

В края на срещата областният управител посочи, че на местно ниво държавните институции, неправителствените организации и частния бизнес работят в добър синхрон.

„Помагаме си взаимно, търсим съдействие и решаваме заедно проблеми от различно естество. Надявам се, че и с вас ще можем да си бъдем полезни, когато става въпрос за обществено важни теми“, каза Гергана Микова. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | Гергана Микова | омбудсмани

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори