Опасно: Рушат се тераси на блок, падат плочи

Блокът се намира бул. "Никола Петков" № 45 в Стара Загора

 27.09.2017 16:00
Опасно: Рушат се тераси на блок, падат плочи

Граждани сигнализират за падащи вертикални плочи от тераси. Блокът се намира бул. "Никола Петков" № 45 в Стара Загора. В него живеят около 200 души. До този момент няма пострадали, нито нанесени материални щети. Опасността обаче е голяма, притесняват се хората.  

На всяка една от терасите им висят по пет вертикални плочи. Най-пострадала е източната страна на блока. Два инцидента е имало тази пролет, коментира председателят на Гражданско сдружение „Наш дом” Методи Губеров. При единия плочи са паднали от шестия етаж на алея, а няколко дни по-късно отломки са се стоварили  върху козирка.

Според Закона за етажната собственост именно живущите трябва да се погрижат за подобен тип ремонтни дейности. Собствениците се надяват, че молбата им за включване в програмата за саниране ще бъде разгледана извънредно. Те са разпечатали всички необходими документи, започват серия от заседания с Домсъвета и сдружението, за да може да отговорят бързо на необходимите условия.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Стаж stz24.com


Маркери Стара Загора | блок | инциденти | плочи

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори