Оставка: Старозагорски медии с отворено писмо до депутатите си

Искаме публично извинение и оставката на Антон Тодоров

 06.10.2017 12:01
Оставка: Старозагорски медии с отворено писмо до депутатите си

С отворено писмо излизат група старозагорски журналисти към депутатите от 27-ми МИР Стара Загора. 

"Уважаеми народни представители от 27-ми МИР – Стара Загора,

Изказваме силно възмущение от поведението на Вашия колега Антон Тодоров в ефира на Нова ТВ днес, 6 октомври, в сутрешния блок „Здравей, България“.  Беше срамно и обидно да гледаме как колегата Виктор Николаев бе заплашен да последва съдбата на колежката си Анна Цолова, защото въпросът му не се хареса на госта.

Не напразно България е поставена на 109-то място в света по свобода на словото в класацията на "Репортери без граници" за 2017-та година. Какво ни готвите? Днес ни заплашвате, а утре ще ни арестувате!? Кой гарантира свободата на словото ни? Кой поема отговорност за сигурността на семействата ни?  Да се страхуваме за себе си като в едни други държави, някой дори наши съседки?

Днес ние настояваме за публично извинение от депутата Тодоров към Виктор Николаев, медията, в която беше гост и дискредитира и всички журналисти. Настояваме и за неговата незабавна оставка като припомняме, че ще бъдем непримирими при всякакъв опит да се потули проблема.

България е европейска страна, ние – европейски журналисти и имаме право на европейска свобода. Гарантирайте ни това като ни подкрепите, изчитайки отвореното писмо от трибуната на Народното събрание".

Стара Загора е известна със знакови имена в журналистиката. STZ24 ще продължи да следи казуса в подкрепа на истината и свободата на словото.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери оставка | журналисти | Антон Тодоров

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Вени Петрова 06.10.2017 16:30

Респект! Единни и смели!


#2 Димитър Танев 06.10.2017 20:23

Поздравявам Ви за единната позиция! Свободата е сила! Дори не подозирате колко сте силни!????


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори