Отбелязват 40 години от създаването на 13-ти вертолетен полк

Точно в 11 часа в небето над Стара Загора ще се проведе „Авиационен поздрав“ за годишнината на вече несъществуващия Авиополк в Стара Загора. В 10-минутната демонстрация ще се включат машини от действащите авиобази в страната.

 30.09.2022 08:33
Отбелязват 40 години от създаването на 13-ти вертолетен полк

Със специален „авиационен поздрав“ в Стара Загора ще отбележат 40-тата годишнина от създаването на 13-ти вертолетен полк. През целия ден са предвидени прояви за юбилея. 

Точно в 11 часа в небето над Стара Загора ще се проведе „Авиационен поздрав“ за годишнината на вече несъществуващия Авиополк в Стара Загора. В 10-минутната демонстрация ще се включат машини от действащите авиобази в страната. Като по същото време до монумента с вертолет № 109 в парк „Артилерийски“ ще бъдат разположени ветераните от Авиополка. Там, малко по-късно ще започне и концерт на представителните оркестри на Военновъздушните сили и 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

Община Стара Загора е организирала поздрав към всички гости и техните семейства с концерт на ансамбъл „Загоре“ в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ от 12.30 часа. На същото място, от 13.30 часа ще бъде показан специален филм за Авиополка и базата от неговия сценарист - полк. проф. Димитър Недялков д.в.н.

Празничният ден ще завърши с тържествена вечеря за ветерани. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | часа | поздрав

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори