Отборът на Пето основно училище грабна купата във викторина по безопасност на движението

Първите три отбора получиха купи, грамоти и награди

 09.04.2019 18:52
Отборът на Пето основно училище грабна купата във викторина по безопасност на движението

Общинският кръг на викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ се проведе днес в Зала 1 на Община Стара Загора. Организатори на проявата са Община Стара Загора и Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Стара Загора.

Във викторината се включиха отбори на осем общински училища с ученици от V- VII клас:  II ОУ „П. Р. Славейков“, ОУ „Кирил Христов“, V ОУ „Митьо Станев“, VІ ОУ „Св. Никола“,  ХІІ ОУ „Стефан Караджа“,  СУ „Иван Вазов“, СУ „Васил Левски“, СУ „Максим Горки“.

„За поредна година провеждаме тази викторина, която освен състезателен има и образователен и обучителен характер. Всички ние трябва да бъдем внимателни и да спазваме правилата на Закона за движение по пътищата“, каза при откриването Пенка Чавдарова, началник отдел „Образование и младежки дейности“ в Община Стара Загора. Тя призова за дух на толерантност в състезанието.

Викторината премина в три кръга. В първия всеки отбор получи тест  – листовка с 20 въпроса, свързани с правилата за движение, на които трябваше да отговорят в рамките на 10 минути. Във втория кръг момчетата и момичетата отговаряха на 8 въпроса за правилата за движение.

Най-оспорван отново бе трети кръг. Участниците трябваше да разпознаят основните части на велосипед, да подредят по важност дейности в определена ситуация за оказване на долекарска помощ, да сглобят два пъзела с пътен знак  и да открият повредите във велосипед на място.

Жури в състав: полицейски инспектор Грозданка Андреева – Сектор „Пътна полиция“, Росица Въльовска, специалист в ЦПЛР и Петко Крумов, главен експерт в отдел „Туризъм и спортни дейности“ оценяваше представянето на отборите.

Най-много точки събраха състезателите от V ОУ „Митьо Станев“, следвани от момчетата на СУ „Васил Левски“ , а на трето място се класира отборът на СУ „Иван Вазов“.

Първите три отбора получиха купи, грамоти и награди. За всички участници Община Стара Загора осигури поощрителни награди.

Победителите от Пето основно училище ще представят Община Стара Загора на областния кръг на викторината.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | Община | Движение | кръг | дейности | правилата | викторината

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори