Павел Карачолов с приза минен инженер на годината

Той беше избран за носител на приза на заседание на секцията ”Минно дело и геология” към НТС в Стара Загора

 10.12.2018 11:45
Павел Карачолов с приза минен инженер на годината

Наградата „Минен инженер на годината” на Научно техническия съюз  /НТС/ в Стара Загора за 2018г. получава д-р инж. Павел Карачолов - ръководител на направление в промишлеността – Геоложки проучвания и управление на качеството в управлението на „Мини Марица-изток“ ЕАД.

Той беше избран за носител на приза на заседание на  секцията ”Минно дело и геология” към НТС в Стара Загора от комисия с председател инж. Живко Желязков и специалисти от „Мини Марица-изток” ЕАД. Отличието е признание и за работата на инженерния  екип на геоложките отдели в дружеството. Чрез разработката "Въвеждане на автоматизирана пробовземаща система за опробване на въглища в рудниците на „Мини Марица-изток” ЕАД, съгласно стандарт БДС ISO 13909-2"се осигурява повишаване на качеството на въглищатадоставяни на контрагентите на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Значимия си практически опит в областта на геоложките проучвания на Източномаришкия басейн и управлението на качеството д-р инж. Павел Карачолов споделя катонаучен принос чрезчленството си вМеждународната асоциация по инженерна геология и околна среда, член е и на Камарата на инженерите по инвестиционно проектиране у нас и на Съюза на учените. Той има над 50 научни публикации и доклади на международни  научни форуми.

Председателят на НТС в Стара Загора Владимир Заманов връчи за  поредна година традиционните призове на 7 декември в Стара Загора.

Павел Карачолов завършва специалността ”Хидрогеология и инженерна геология“” в ВМГИ- София през 1981 г. и се усъвършенства защитавайки дисертация  за кандидат на техническите науки през 1991 г.В края на април 1981г. започва работа в геоложкия отдел на СО „Марица-изток“, където работи 11 години, следват пет години в Геоложка база на Рудник“Трояново-1“ и над 20 години е ръководител на отдел „Геоложки“ в управлението на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Цялата му трудова реализация е свързана с най-голямото българско дружество за добив на въглища п открит способ.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Павел Карачолов | минен инженер на годината

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори