Разкрасяват Раднево с над 9500 растителни видове

С цветни растения се допълниха археологически парк „Нов живот за миналото“, както и покрития общински пазар. В зеленото пространство до къщата музей „Гео Милев“ бяха засадени бели и червени бегонии. Тази година цветя се предоставиха и на кметовете/кметските наместници за облагородяване на поверените им населени места.

 01.06.2024 21:34
Разкрасяват Раднево с над 9500 растителни видове

С много любов и старание започна реализирането на тазгодишното пролетно-лятно зацветяване на зелени площи в града. Аранжираха се териториите пред общинска администрация, централен площад „Коста Рашев“, градската алея, градския парк, стадиона, Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

За поредна година се декорираха с цветя и бетонните форми, намиращи се пред комплекс „Желязков“. С цветни растения се допълниха археологически парк „Нов живот за миналото“, както и покрития общински пазар. В зеленото пространство до къщата музей „Гео Милев“ бяха засадени бели и червени бегонии. Тази година цветя се предоставиха и на кметовете/кметските наместници за облагородяване на поверените им населени места.
Пред сградата на Общината се засадиха в различен цвят градински бегонии – бели и розови. Този контраст от цветове създаде богат колоритен ефект на централния площад. В кашпите пред сградата на администрацията се компилираха различни цветни декоративни треви, в съчетание с бегония и катарантус. С разнообразен микс от нюанси цветя от вида импатиенс „Нова Гвинея“ бяха посадени в бетонните форми на централен площад „Коста Рашев“ и в пространството пред комплекс „Желязков“, което създаде благоприятен микроклимат, естетична околна среда и уютен кът за отдих на местните жители. В градския парк се засадиха отново мини рози, гаура, карамфили, хойхера. Растителният вид хойхера е декоративно растение, което ще краси кашпите на покрития общински пазар.
В градската алея, бяха създадени два живописни кръга от различни цветя. Тези фигури бяха oформени с вида импатиенс „Нова Гвинея“. В същото парково пространство се засади градинска бегония и с нея по протежението на пешеходната алея се оформиха полукръгове от цветя, които създават ефекта на огледални образи. Отново в тази зона се изградиха и атрактивни ромбове, също от ниски летни сезонни цветя в различни цветове, които цъфтят обилно и непрекъснато през цялото лято като копривка, тагетис и червена градинска бегония. За още по-цветен акцент се съчетаха червени и бели градински бегонии. За по-внушителен резултат всички фигури бяха оградени с бял декоративен камък.
Този сезон Общината е засадила над 9 540 бр. растения, като предстои засаждането на още растителни видове в градския парк.
Източник и снимка: Община Раднево

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери парк | градския | бяха | пространство | площад | цветя | различни | Бели | бегонии | бегония

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори