Подписка: 1200 настояват за промени в образователната система

Кампанията е национална и ще продължи до края на месец септември

 06.08.2017 10:52
Подписка: 1200 настояват за промени в образователната система

Около 1200 са събраните до момента подписи в Стара Загора за промени в системата на образованието. Подписката стартира на 20 юни и е част от национална кампания. Тя ще бъде депозирана в Министерството на образованието и науката.

В цялата страна събраните подписи са около 17 000.

„Настояваме за промяна, за да не излизат децата ни неграмотни от училищата. Искаме постоянно видеонаблюдение в детските градини и учебните заведения, за да може във всеки един момент родителите онлайн да видят какво се случва с децата им в класната стая”, коментира Митко Трайков, координатор на кампанията за Стара Загора.
 
14 са исканията на родителите. Едно от тях е въвеждане на мандатност на директорите на учебните заведения, за срок от четири години и не повече от два мандата.
„В момента част от директорите се назначават по политическа принадлежност и това трябва да се промени”, категоричен е Митко Трайков.
 
В подписката са заложени и тестове за учителите, които да покажат какво е нивото им на преподаване, както и периодични психотестове. 

снимка: Facebook

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери промени

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори