Под 8% са кражбите на ток в областта

Всички клиенти в Стара Загора, Казанлък и Раднево са с дистанционни електромери

 12.03.2019 10:59
Под 8% са кражбите на ток в областта

8,3 млн. лева са вложени в разпределителната мрежа на Старозагорска област през 2018 година, информират от ЕВН. Подменени са и са изградени нови електропроводи за „средно” и „ниско” напрежение, както и 15 нови трафопоста.

Всички клиенти в Стара Загора, Казанлък и Раднево са с дистанционни електромери, продължава монтажът в Чирпан. Резултатите са по-нисък технологичен разход, отчитане независимо от почивни и празнични дни, решение при липса на достъп до електромера, висока разкриваемост на манипулации.

През 2018 година е открадната енергия на стойност 277 хиляди лева и проводници за 2452 лева. Кражбите на ток намаляват и вече са под 8%.

Жалбите в областта са 1220 броя.

В момента 70 ученика се обучават по специалност „Електрообзавеждане на производството” в 6 професионални училища – в Смолян, Кърджали, Стара Загора, Бургас, Ямбол и Пловдив. За всички ученици без отсъствия и добър успях, компанията изплаща ежемесечни стипендии.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери лева | Стара Загора | кражби | ЕВН

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори