Пореден успех за старозагорските математици

В индивидуалното състезание учениците решаваха 25 задачи за 60 минути, за по 40 минути се проведоха и двете отборни състезания

 19.11.2018 13:58
Пореден успех за старозагорските математици

Пореден голям успех на международно състезание за талантливите математици от Стара Загора. В Куала Лумпур Баян, Мая и Владо завоюваха бронзовите отличия в отборното състезание, бронз в индивидуалното грабна Баян.

В световното отборно състезание участваха повече от 1000 ученици от 18 страни от 7 до 18-годишна възраст в три състезания – индивидуално, отборно и щафета.

Със специална покана от организаторите нашата страна бе представена от ученици от втори клас -  Мая Милойкова от 17 СУ  в София и старозагорците Баян Елкин и Владимир Цаклев, ученици от школата на фондация „Миню Балкански“ в с. Оряховица и 2 ОУ „П.Р. Славейков“, гр. Стара Загора.

В индивидуалното състезание учениците решаваха 25 задачи за 60 минути, за по 40 минути се проведоха и двете отборни състезания.

В жестоката коккуренция на многобройните азиатски ученици и по учебна програма, която в България се учи в 4 клас, нашите ученици се представиха геройски – бронзов медал спечели Баян  Елкин, а тримата старозагорци Владо, Баян и Мая спечелиха бронзови медали в отборното състезание (Мая учи в София, но майка й Христина бе една от най-добрите в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ ).

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | математици | пореден успех

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори