Снежана Маринова получи "Почетен знак на Стара Загора"

"Надяваме се да има много повече хора като Вас, целта на това събитие не е толкова наградата. По-важното е да дадем примера на обществото какъв може да бъде един човек, който е скромен и тих, а направил много за своя град, като противовес на все по-налагащия се модел на себеизтъкване, който се налага в обществото", подчерта кметът Живко Тодоров преди да връчи отличието.

 14.03.2023 15:51
Снежана Маринова получи "Почетен знак на Стара Загора"

"Почетен знак на Стара Загора" връчи кметът Живко Тодоров на дългогодишния директор на Регионална библиотека "Захарий Княжески" Снежана Маринова. Отличието е акт на признателност от Община Стара Загора към Маринова, която освен, че управлява успешно културната институция в Стара Загора, но е и краевед, изследовател и колекционер.

"Надяваме се да има много повече хора като Вас, целта на това събитие не е толкова наградата. По-важното е да дадем примера на обществото какъв може да бъде един човек, който е скромен и тих, а направил много за своя град, като противовес на все по-налагащия се модел на себеизтъкване, който се налага в обществото", подчерта кметът Живко Тодоров преди да връчи отличието.

„За човека, за ценителя Снежана Маринова – това е един подарък, който вярвам ще оцените – няколко емблематични снимки от нашия град. Надявам се, че ще попълнят многобройната колекция, която имате", обърна се с дар от няколко стари картички, запечатали в годините духа на Стара Загора, ресорният зам.-кмет на общината Милена Желева.

С вълнение, Снежана Маринова благодари на кмета Живко Тодоров и екипа му за отличието.

„ За мен е вълнуващо да срещам все положителни реакции на всичко, с което се занимавам. Радостна съм, че имам добра оценка на труда си. Надявам се и занапред това да е така. Това е важно за нашата Стара Загора", каза Маринова. Тя призова да има повече оптимизъм във всичко, което се прави за стимулиране на развитието на добрите инициативи и събития. С присъщата си духовитост, тя  сподели и един от мотивите си да участва в телевизионно предаване – освен да сподели хобито си и привлече интерес към него, също така е била ентусиазирана да развенчае мита за „скучните, сиви библиотекари". „Радвам се, че това бе също оценено и получавам все повече поздравления. Имам много нови идеи и ще се радвам да ги сбъднем заедно", допълни тя и покани обществеността на представянето на книгата, на която е съавтор с проф. д-р Светла Димитрова – „Мозайка от миналото". То ще се състои на 15 март, от 18.00 часа, в залата на РБ „Захарий Княжески".

Снежана Маринова благодари на хората, с които е извървяла голяма част от своя професионален път – колеги и приятели, за подкрепата в годините, която не спира и днес. Една от новите инициативи, които реализира, е и проучването на стари и интересни старозагорски фамилии, събития и места.

"Всичко трябва да се прави с искреност и отворено сърце, така хората разбират, че ти не си лош човек", вметна още Маринова по повод хобито си да събира интересни истории и да ги запечатва за поколенията напред.

„Вие сте част от голямото духовно сърце на Стара Загора", обърна се Дарин Петков, председател на ПК по култура, туризъм и вероизповедания на Общински съвет и директор на Кукления театър под липите, към Снежана Маринова.

В края на събитието стана ясно, че Снежана Маринова ще представи колекцията си от над 500 картички, снимки и други любопитни частици от старозагорската история, а и не само, в специална изложба, която ще се реализира с подкрепата на Община Стара Загора.

„За мен е особено предизвикателство да показвам интересните находки, особено когато са свързани с история, защото при една картичка или снимка не е важна само лицевата страна, а и посвещението на гърба ѝ. Обикновено ги публикувам и винаги се намират хора, които да допълнят информацията", сподели носителят на „Почетен знак на Стара Загора".

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | отличие | знак | почетен знак | РБ "Захарий Княжески" | Снежана Маринова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори