Правосъдният министър откри нов следствен арест в Стара Загора

Старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха тържествен водосвет

 14.05.2019 13:47
Правосъдният министър откри нов следствен арест в Стара Загора

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов откри нов следствен арест в Стара Загора. Помещението отговаря на всички международни изисквания и стандарти.

„Имаме нещо ново, съградено с усилията на държавния бюджет, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и администрацията на Старозагорския затвор. Това е сериозна стъпка напред и продължаване на политиката следствените арести да се месят в затворите. Това е шестият подобен случай“, каза министър Кирилов.

Новият арест е изграден върху 600 кв. м площ и капацитетът му е 63 задържани лица. Постигнати са всички изисквания за площ от минимум 4 кв. м на задържан, гарантиран достъп до дневна светлина, връзка със социалната инфраструктура на затвора, има специално създадено място за извеждане на задържаните извън помещенията. Изграден е за година и половина.

„Пожелавам в ареста да има по-малко хора, да има дефицит“, пошегува се министърът. „Имаме обаче завишена криминогенна обстановка, дефицит на справедливост. Надявам се правосъдието и правоохранителните органи да работят добре, за да са спокойни за правата и защитата си всички граждани“, допълни Кирилов. Той връчи на директора на затвора Иван Карушков плакет с благодарност от Министерство на правосъдието и с убеждението, че работейки заедно ще постигат още по-добри резултати.

„Екипът на Старозагорския затвор е работещ, добре структуриран и постига много успехи“, категоричен бе Карушков. Той разказа, че при изграждането на ареста много са помогнали хората от затвора и са спестили средства на бюджета.

Старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха тържествен водосвет.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери арест | затвора | правосъдието | Кирилов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори