На празник в старозагорското село Богомилово приготвят 100 кг лютеница

Празникът ще включи дегустации, фермерски базар, фолклорен конкурс, кулинарна надпревара, детски работилнички и богата фолклорна програма, концерт и веселие с гласовития славей от Фермата IV и VIII - Лилия Семкова.

 29.08.2023 18:19
На празник в старозагорското село Богомилово приготвят 100 кг лютеница

Лютеницата ще празнуват в едно от старозагорските села в края на септември. Инициативата е на НЧ „Иванка Терзиева – 1927" в Богомилово, с подкрепата на местното кметство, Община Стара Загора, Национален фонд „Култура" и фирма „Дерони Стара Загора".

Тържеството разкрива тайните на автентичния български вкус на лютеницата и зимнината, от рецептите в старите готварски книги или домашни тефтери. Празникът ще включи дегустации, фермерски базар, фолклорен конкурс, кулинарна надпревара, детски работилнички и богата фолклорна програма, концерт и веселие с гласовития славей от Фермата IV и VIII - Лилия Семкова. Гостите на събитието ще могат да се включат и в приготвянето на  100 кг лютеница.
 

Заявки за участие се приемат до 15 септември на e-mail iv.terzieva@abv.bg или на адрес НЧ "Иванка Терзиева – 1927", село Богомилово, община Стара Загора. Телефон за контакт 0896 10 75 45. Подробности и бланки може да намерите на сайта на Община Стара Загора в раздел „Новини". 


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маджара


Маркери Стара | Загора | Богомилово

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори