Прегледайте се безплатно за миома на матката

Прегледите се извършват от понеделник до четвъртък включително, между 09:00 и 12:30 часа, след предварително записан час

 15.04.2019 08:08
Прегледайте се безплатно за миома на матката

АГ Център „Лайв” Стара Загора стартира безплатни прегледи за жени за миома на матката. Кампанията ще продължи до Великден и е насочена към жените от цялата Старозагорска област. Тя се провежда със съдействието на фармацевтична компания „Гедеон Рихтер – България“.

Прегледите се извършват от понеделник до четвъртък включително, между 09:00 и 12:30 часа, след предварително записан час на тел. 042 640 066 и 0888 366 441. Прегледите се провеждат в АГ Център „Лайв”, на ул. „Свети Княз Борис” 87 в Стара Загора.

Медиен партньор на кампанията в Стара Загора е информационен сайт stz24.com.

Миомите на матката са най-честите доброкачествени тумори, засягащи между 20 и 40% от жените в репродуктивна възраст. Това заболяване се характеризира с обилни маточни кръвотечения, анемия, болка, често уриниране, инконтиненция или безплодие. Много често се среща при жени на възраст между 35 и 45 години. Все по-често се наблюдава при жени, които не са раждали.

Миомите на матката най-често се лекуват оперативно, като симптоматичните миоми са водеща причина за оперативно отстраняване на матката (хистеректомия).

В Европа годишо се извършват близо 300 000 хирургични интервенции, от които половината са хистеректомии. Те не винаги са подходящо решение за всички пациентки заради медицински противопоказания, лични съображения на пациентката, незавършени репродуктивни планове, очаквано отзвучаване на симптомите с настъпване на менопаузата.

По статистически данни, едва 30 % от жените с миоми имат симптоматика и се нуждаят от лечение, насочено към контрол на обилните кръвотечениея, овладяване на болката или инконтиненцията, постигане на бременност. Останалите 70% от жените нямат симптоми, като повечето от тях дори не подозират , че имат проблем.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери жените | матката

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори