Причината за тротоара: алеята на Аязмото е с автомобилен достъп

Няма нито едно здраво дърво, което да е премахнато

 12.03.2018 15:08
Причината за тротоара: алеята на Аязмото е с автомобилен достъп

Алеята на Аязмото, на която е изграден тротоар, е с достъп на автомобили със специален режим. Това е причината да има тротоат, коментира арх. Петър Киряков. Изграждането на тротоар е една от най-коментираните теми през последните дни в социалната мрежа и предизвика вълна от недоволство. Хората не разбират защо се махат камъни и се слагат плочки.

"Източната алея е транспортно-обслужваща. Леко е разширена, тъй като ще има велоалея. На четири места ще има настилка от камъни. Навсякъде където е възможно камъните ще бъдат запазени. Но това е алея, по която минават автомобили със специален режим и е задължително да има тротоар", категоричен е арх. Киряков. Той обясни, че всички елементи ще бъдат запазени и нито един няма да промени своето предназначение.

От проектантския екип обясниха, че няма нито едно здраво дърво, което да е премахнато. Режат се само болни дървета. За всяко едно дърво има комисия от 5-6 човека, която преценя дали дървото да бъде премахнато и се издава протокол.

Кметът Живко Тодоров припомни, че проектът за Аязмото беше публично обсъден. "Никой не прави нищо срещу града си", категорично заяви кметът.

Той допълни, че има няколко стълба, които ще бъдат преместени.

„Проектантите се справят и мисля, че ще направят нещо добро за старозагорци. Единственото ново, което се прави е тротоарът, всичко друго остава както е било. Гарантирам за това“, категоричен бе кметът Живко Тодоров. Той съобщи, че детайлно обсъждане на новия Подробен устройствен план на парка ще има на 29 март, а след като бъде приет, ще бъдат премахнати и установените незаконни постройки. „Нито една постройка няма да бъде узаконена, целта е да се премахнат съществуващите".

Кметът информира още, че от северната страна на болница „Тракия“ ще се изгражда паркинг.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери Стара Загора | тротоар | Аязмото | Алея

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори