Провериха баничарницата с мишките

От Областната дирекция по безопасност на храните издадоха предписание на обекта, не са открити съществени нарушения.

 09.12.2019 11:46
Провериха баничарницата с мишките

 

Две проверки е извършила Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора след публикация в социалните мрежи за това как гризачи се разхождат в павилион за закуски.

„Веднага реагирахме, направихме проверка и обектът беше затворен за няколко дни, докато се изпълнят препоръките ни“, коментира директорът на ОД БХ д-р Дамян Миков.

Не бяха констатирани съществени нарушения,  а по-скоро несъотвествия с изискванията по сградния фонд и оборудването, коментира  Миков.  Предписани са допълнителни мерки за борба с гризачите.

Подобни проверки се правят непрекъснато в обекти от такъв тип. Едни от най-честите сигнали са за наличие на плъхове и хлебарки.  Една част от  сигналите, по които се извършват проверките, са основателни, друга – неоснователни,  каза още д-р Миков.

От Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите казват, че и в момента от Агенцията по храните оказват изключително строг контрол върху заведенията за хранене.

Снимка: Фейсбук

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери храните | Миков | проверки | гризачи | дирекция по безопасност на храните

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори