Пролетен шахматен турнир организират ученици от ППМГ "Гео Милев" в Стара Загора

В турнира могат да се включат ученици на територията на община Стара Загора от 5 до 12 клас, които нямат рейтинг към FIDE или не са картотекирани като професионалисти.

 11.03.2024 16:38
Пролетен шахматен турнир организират ученици от ППМГ "Гео Милев" в Стара Загора

На 16 март /събота/, от 9.00 часа, в Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев" ще се проведе шахматен турнир "Математическо конче" 2. Организатори са младежите от Ученическия съвет на гимназията.

В турнира могат да се включат ученици на територията на община Стара Загора от 5 до 12 клас, които нямат рейтинг към FIDE или не са картотекирани като професионалисти. Необходимо е участниците да имат попълнена декларация за информирано съгласие, линк към която е публикуван във формуляра за записване. Те трябва да я носят в деня на провеждане на турнира или предварително да са я предали на организаторите в математическата гимназия. Съдии на турнира ще бъдат възпитаниците на гимназия „Гео Милев“ Кристиан Христакиев, Радослав Балкански и Никола Кирилов.

Турнирът ще се проведе в 7 кръга по швейцарска система, всеки участник ще има 15 минути за игра. Учениците се състезават в общ турнир между всички, като определянето на двойките за всеки кръг ще извършва от програмата SwissSystem.org, спрямо точките, които участникът е събрал до момента. При победа се присъжда 1 точка, при реми (равен резултат) – 0.5 точки и при загуба – 0 точки.

Тримата участници, събрали най-много точки през целия турнир, ще заемат първо, второ и трето място в общото класиране, което включва всички състезатели. Останалите участници се разделят в три възрастови групи (5-7 клас; 8-9 клас; 10-12 клас). Първите трима от всяка група се класират за първо, второ и трето място на съответната група и заедно с победителите от общото класиране съответно ще бъдат наградени.

Желаещите да участват в турнира е необходимо да попълнят споделения формуляр в срок до 14 март 2024г – https://forms.gle/3R2CVJKbEQxTWkBG6. Участието на първите 80 записали се е гарантирано.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Милев | турнира | турнир | точки | ученици | клас | гимназия

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори