Пръскат против кърлежи и комари в Стара Загора

Готов е графикът, по който ще се извърши дезакаризацията и дезинсекцията на територията на общината

 18.04.2019 09:43
Пръскат против кърлежи и комари в Стара Загора

На 20 април в 20:00 часа започва пролетната обработка на тревните площи против кърлежи и комари в Стара Загора. Тя ще стартира с детските градини и социалните домове. Ще бъдат обхванати паркове, градини, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия. Обработката ще се извърши  от Пест корект ООД с биоцида Сайръс 10 ЕВ.

На 23 април в 20:00 часа започва обработката на детски площадки в АБ Център, от 22:00 часа на парковете в централната градска част и Аязмото, от 24:00 часа в АБ кв.”Лозенец”.

Готов е графикът, по който ще се извърши дезакаризацията и дезинсекцията на територията на общината. Създадена е организация за окосяване на тревните площи, подлежащи на обработка.

Общата площ за обработване  против кърлежи е 794 344 кв. м., от които 12 230 кв. м. детски ясли , 49 354 кв. м. детски градини, 25 360 кв. м. заведения за социални услуги, 375 400 кв.м. - паркове, улици и площадки в града и 332 000 кв. м. тревни площи в селата. ДГ 2 „Зорница“ ще бъде в ремонт до  месец август.

Площите, подлежащи на пръскане срещу комари са 533 295 кв. м. и обхващат детски площадки паркове и улици. Обработката ще се извърши с гръбни моторни пръскачки - STIHL.

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са определени длъжностни лица, които ще следят за изпълнението на дейностите и ще присъстват на извършването и приемането на работата за съответните обекти. Контрол ще упражнява и Регионалната здравна инспекция.

На обработка подлежат и „Гробищен парк“, в землището на с. Хрищени с площ 20 000 кв. м. и Античният форум в Стара Загора с прилежащите тревни площи, с площ 10 000 кв.м.

Обработката на тревните площи в града ще се извършва едновременно от 3 екипа, а на детските и социални заведения от два екипа.

Пръскането в селата ще се извърши в началото на месец май. Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | детски | градини | против | часа | площ | извърши | площи | площадки

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори