РЗИ: Нараства дифузното разпространение на COVID-19 в област Стара Загора

На 20 октомври с PCR тестове са потвърдени 67 нови случая. Сред тях са: ученик от 12-и клас в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора, ученик от 12-и клас в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора, ученик от 4-ти клас в Основно училище „Никола Вапцаров“ в Казанлък, преподавател от Профилираната природо-математическа гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора и преподавател в Детска градина „Незабравка“ в село Братя Даскалови.

 21.10.2020 11:41
РЗИ: Нараства дифузното разпространение на COVID-19 в  област Стара Загора

Нараства дифузното разпространение на коронавирусната инфекция в област Стара Загора, отчитат днес от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора.

На 20 октомври с PCR тестове са потвърдени 67 нови случая. Сред тях са: ученик от 12-и клас в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора, ученик от 12-и клас в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора, ученик от 4-ти клас в Основно училище „Никола Вапцаров“ в Казанлък, преподавател от Средно училище „Гео Милев“ в Раднево и преподавател в Детска градина „Незабравка“ в село Братя Даскалови. Те са в са в добро състояние и се лекуват в домашни условия. Паралелките, в които учат новооткритите заразени, както и детската градина в с. Братя Даскалови са под 14-дневна карантина. Такава не е наложена в Профилираната природо-математическа гимназия „Гео Милев“, защото преподавателят е спазвал необходимата дистанция и е работил с лични предпазни средства. В помещенията на посочените учебни заведения е извършена крайна дезинфекция.

От РЗИ призовават хората да проявяват отговорно отношение както към себе си, така и към околните! В случай на симптоми да си останат вкъщи и да започнат своевременно лечение, назначено от личния си лекар.

Моля, спазвайте противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция, се казва в прессъобщение до медиите.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | клас | гимназия | ученик

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори