Версиите се разминават: Учителката отрича да е удряла 7-годишното дете

Йорданка Колева е видяла, че детето има белези по лицето, попитала го е от какво са, а то е отговорило, че не знае

 08.09.2017 15:52
Версиите се разминават: Учителката отрича да е удряла 7-годишното дете

Учителката Йорданка Колева отрича да е удряла 7-годишния Златин. Тя разказва, че детето е проявило своенравие. Завела го е в стаята, за да поговори с него и да го успокои. Не знае откъде са белезите му.

Снощи майката Петя Николова публикува в социалната мрежа снимки на детето, на които се виждат ясни следи от насилие. Момчето е разказало, че е бито от госпожа, тъй като не е слушало докато са били на двора и е бягало. Инцидентът е станал в детска градина „Мечо Пух”.

Малчуганът споделя още, че е бил затворен в стая, удрян е по цялото тяло, сапунисани са му очите.

Тази сутрин заместник-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова и представители на общината от отдел „Образование” посетиха детското заведение.

"Ситуацията е много неприятна. Градината е ориентирана към деца със специални образователни потребности. Учителката също е притеснена. В нейния разказ има извиняващи обстоятелства. Белезите на детето обаче са заснети. Да, измила е очите му и може да му е запарило. По-големият проблем обаче е, че е пострадало. Не мога да кажа ударило ли се е или е било ударено. Това предстои да бъде изяснено. Ще имаме среща и с майката”, коментира Иванка Сотирова.

Тя допълни, че ще поиска освобождаване на учителката. Йорданка Колева е на 62 години. Достигнала е възрастта за пенсиониране, но няма стаж, тъй като е работила в чужбина.

Инцидентът е станал точно преди децата да обядват. Учителката е измила Златин и го е завела в стаята, за да се опита да го успокои. Детето не е било само в стаята.

Йорданка Колева е видяла, че детето има белези по лицето, попитала го е от какво са, а то е отговорило, че не знае. Отрича да го е удряла, коментира директорката.  

Тя допълни, че детето е с малко по-неовладяно поведение. Има брат близнак, който също посещава градината. Предлагани са разговори с психолог, но майката е отказвала. Децата не са със специални потребности. Днес и двете не са на градина.

След инцидента майката не е била уведомена. Видяла е синините едва когато е взимала децата си от детската градина. Това е първия подобен случай в детското заведение.

Пред директорката и зам.-кмета Иванка Сотирова малчуганът е обяснил, че докато са били на двора друго дете го е одрало, а учителката само го е стиснала. Предстои Йорданка Колева да предаде писмени обяснения за случилото се и тогава ще се вземе решение какво наказание да бъде наложено.

Това е стаята, в която учителката Йорданка Колева е завела 7-годишния Златин.

 

 

 

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | детска градина | инцидент | Йорданка Колева

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори